2013. február 21., csütörtök

Készíts egyszerűen hajpánt tartót

Lányos anyukaként biztosan sokat törted már a fejed, hogy vajon hogyan tárold azt a rengeteg hajpántot, amit hosszú-hosszú hónapok óta gyűjtögettek. Mostantól nem kell a fiók mélyéről elővarázsolnod  az aznapi ruhához leginkább illő darabot, vagy kis kosarakból kibogarászni az összeakadt hajdíszeket.

Nézzük csak hogyan tudsz egyszerűen és könnyen hajpánt tartót készíteni.

Elsőként be kell szerezned egy konyhai papírtörlőt. Mivel manapság elég sok méretben kapható, a vásárláshoz vigyél magaddal egy hajpántot is, hogy annak mérete alapján választhasd ki a legmegfelelőbb papírtörlőt.
Szükséged lesz még bármilyen neked tetsző textilre, és attól függően, hogy álló, vagy függő hajpánt tartót szeretnél, egy textilből készült virágra -ami lehet akár egy régi hajdíszetek is amit már nem használtok- vagy a textilhez színben hozzáillő szatén szalagra. A hajpánt tartó összeállításához csupán egy ollóra és egy ragasztópisztolyra lesz szükséged.


Az általad választott textilből a papírtörlő nagyságától függően levágsz egy akkora darabot, melybe kényelmesen becsomagolhatod a tekercset.


A papírtörlőre tekert textilt ragasztóval rögzíted, majd a két végén maradt anyagot a törlő belsejébe tömöd.


Most azt kell eldöntened, hogy álló, vagy függő hajpánt tartót szeretnél készíteni. Ha inkább rugalmas hajpántjaitok vannak, akkor az álló tartó a megfelelő választás, míg hajráf esetén a függő hajpánt tartót készítheted el.

Álló hajpánt tartó

A textillel bevont tekercs tetejére ráragaszthatsz bármilyen régi hajdíszt, textilből készült virágot, vagy bármilyen neked tetsző dolgot.


A tartó jelenlegi állapotában nem stabil, így célszerű valamihez rögzíteni. Ez lehet egy régi gyertyatartó, de teheted akár egy konyhai papírtörlő állványára is a tekercset.

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest


Ha ezzel végeztél, nincs is más dolgod, mint a hajpántokat előkeresni és rátenni az új, saját magad által készített hajpánt tartóra.


Függő hajpánt tartó

A függő hajpánt tartó annyiban tér el az állótól, hogy a két végére szalagot rögzítünk, melynek segítségével később a tartót bárhova felakaszthatjuk. A szalagot legegyszerűbben ragasztóval rögzítheted a textillel bevont tekercs két végéhez.


Ha a tartót bővíteni szeretnéd, egy újabb tekercs elkészítése után azt egy szalag segítségével a meglévő hajpánt tartóhoz rögzítheted.

Fotó: Pinterest

Innentől kezdve egy feladatod marad: A gyönyörű hajpánt tartót, gyönyörű hajpántokkal megtölteni. Related Posts with Thumbnails